Peugeot 208 je EVROPSKI AVTO LETA 2020!

Naj bo v rumeni ali modri, z bencinskim, dizelskim ali električnim motorjem … novi Peugeot 208 je postal evropski avto leta 2020.

Novi PEUGEOT 208 z mladostno podobo prek elegantne oblike karoserije nakazuje na športno tekmovalnost. Notranjost dopolnjuje povsem novi PEUGEOT i-Cockpit® 3D. Izbirate lahko med tremi različnimi viri pogona: električni, bencinski ali dizelski.

Bi se radi zapeljali z novim, osupljivim Peugeot 208? Rezervirajte si testno vožnjo tukaj!

Želite več informacij? Pišite nam!

  

ATLETSKI IN ČUTEN DIZAJN

Novi PEUGEOT 208 ima mogočno osebnost, ki jo opazimo na prvi pogled. Nizka silhueta, dolg pokrov motornega prostora in čutne krivulje razkrijejo, da gre za pravega zapeljivega športnika. S svojimi živahnimi in izvirnimi barvami karoserije novi 208 zares izstopa! Njegove izrazne karakterne poteze dodatno poudarijo streha Black Diamond, blatniški koši in brisalni profili stekel v svetleče črni barvi ter diamantno obdelana platišča z vstavki.

  

PEUGEOT i-Cockpit® 3D

V notranjosti spoznajte novi PEUGEOT i-Cockpit® 3Di zadnje generacije. Privoščite si okretno in intuitivno vožnjo s kompaktnim volanom z integriranimi stikali, digitalno instrumentno ploščo 3D z nastavitvami po meri, velikim 10-palčnim zaslonom na dotik HD in sedmimi klavirskimi tipkami “Toggles switches”. Notranji ambient svojega vozila pa lahko tudi prilagodite svojemu okusu s paketom za raznoliko kromatsko ambientalno osvetlitev v osmih barvah, ki mu daje še bolj moderen videz.

  

Nova modularna in učinkovita konstrukcijska osnova

Novi 208 je opremljen z novo modularno in večenergijsko platformo CMP/eCMP, po zaslugi katere lahko brez ovir izbirate med bencinskim, dizelskim ali električnim motorjem. Optimalna lega na cesti, priročno upravljanje, zvočna izolacija in toplotno udobje v kombinaciji z manjšo skupno maso pripomorejo k znižanju emisij CO2 in hkrati nudijo razburljive užitke v vožnji!

Izvedenka e-208 izkorišča tudi prednosti tehnološko napredne platforme eCMP, ki ji zagotavlja optimizirano arhitekturno zgradbo, toliko prostora na zadnjih sedežih kot pri vozilih z motorjem na notranje zgorevanje in enak položaj za vožnjo.

 

Motorji z notranjim izgorevanjem

Izkusite intenzivna vozniška doživetja z zmogljivimi in učinkovitimi bencinskimi in dizelskimi motorji zadnje generacije Euro6:
– PureTech
– BlueHDi
Po zaslugi optimizirane porabe goriva so ti motorji še bolj ekonomični, opremljeni pa so tudi s sistemom Stop&Start.

/image/60/1/peugeot-208-2019-167-fr.618601.jpg

Samodejni menjalnik EAT8

Ko boste enkrat preizkusili nov menjalnik EAT8 z obvolanskima prestavnima ročicama in električnim impulznim krmiljenjem ter ugotovili, kako je učinkovit in prožen, boste razmišljali le še o tem, kdaj ga boste lahko naslednjič preizkusili! Po zaslugi tehnologije Quickshift hitro in tekoče enostavno prestavlja iz ene prestave v drugo.

/image/60/2/peugeot-208-2019-136-fr.618602.jpg

Električni motorji

Doživite intenzivne in močne občutke na cesti v zapredku tišine in dobrega počutjai po zaslugi:

– zmogljivega električnega motorja z močjo 100 kW (136 KM),
– takojšnje odzivnosti z 260 Nm navora,
– avtonomijei do 340 km WLTPi/do 450 km NEDC.