KAJA JUVAN AMBASADORKA AVTOHIŠE VIČ IN REGIE

Kaja Juvan, najobetavnejša slovenska tenisačica, je pred nedavnim prevzela ključe modrega, a zeleno naravnanega, Peugeota 3008 Hybrid, ki ji bo odslej pomagal premagovati mobilne športne poti. Karizmatična tenisačica je svojega novega francoskega jeklenega konjička prevzela v Avtohiši Vič, ki bo za eno leto njen mobilni partner.

Peugeot mi je blizu, imamo ga doma, medtem ko ga iz teniških vod poznam kot sponzorja turnirja Roland Garros. 3008 je ravno pravšnjih mer, ni prevelik, da bi bil neokreten in hkrati ne premajhen, da vanj ne bi morala spraviti vseh svojih športnih rekvizitov”, je avtomobil komentirala Kaja in dodala: ”Prva pot me pelje na Slovaško. Verjamem, da se bo Peugeot 3008 Hybrid izkazal s svojim potovalnim udobjem na dolge proge. Ergonomija potniške kabine kot številni varnostno-asistenčni sistemi zagotovo pripomorejo k vozniški izkušnji. Upam, da se kmalu tudi v bolj dopustniškem slogu zapeljem vzdolž azurne obale.”

Peugeot 3008, ki ji bo odslej delal družbo na evropskih popotovanjih, odlikuje markanten dizajn, uporabna večnamembnost in udobje značilno za francosko znamko. Model je poznan zanimivih detajlih in številnih barvnih kombinacijah, navdušuje s praktičnostjo in prostornostjo ter ponuja hibriden pogonski sklop, ki je zaenkrat še precej redek v tem segmentu.

Pogonski sklop Hybrid4 združuje 1,6-litrski PureTech motor s parom elektromotorjev za skupno moč 300 KM in povrne do 59 kilometrov električnega dometa ter v povprečju v okolje izpusti le 29 gramov CO2 na 100 prevoženih kilometrov. Pogon, ko je dovolj elektronov v električnem hranilniku, deluje v štirih režimih. Klasičen Hybrid lahko nadomestite s štirikolesnim 4WD, dinamičnim Sport ali okolju prijaznim Electric. Oba pogonska sklopa hibridnega orkestra medsebojno odlično sodelujeta in sta v prijateljskem sozvočju, vse dokler je v bateriji dovolj energije. Upoštevaje, da je povprečna prevožena pot med slovenskimi vozniki 30 kilometrov na dan, bo Peugeot 3008 Hybrid zagotovo pripomogel k čistejšemu okolju, Kajo pa varno vozil v nove zmage.